Food by Clara

pátek 28. listopadu 2014

SNÍDANĚ ZDRAVĚ: Lívanečky

Lívanečky s ovesnými vločkami


Už dlouhou dobu zkouším různé varianty "zdravých" verzí lívanců...jednou jsou s banánem (ano pouze banán a vajíčko - upřímně nic moc...na mně moc banánové :D) jindy jsou to pohankové palačinky (bliny jsou lepší :)) No a teď jsem konečně našla 2 recepty, které chutnají i mé rodině...a přitom je to trošku zdravější verze. Do jedné verze receptu se přidává jogurt a do té druhé kefír...jaké jsou lepší??? přece klasické palačinky Opravdu nevím...ale dnes jsem připravovala ty s jogurtem a byly krásně nadýchané...
Co najdu v lednici...takové budou lívance :D




Jogurtové...



Recept:

těsto


½ kg bílého jogurtu
250‒300 ml hladké špaldové mouky
300 ml ovesných vloček
1 lžička kypřicího prášku z vinného kamene
2 vejce
2 lžičky oleje ( já použila řepkový...přece jen na smažení...)
špetka soli
větší špetka cukru (podle toho, jak je máte rádi sladké...)
olej na smažení

Co navrch?
nejlépe, co máte rádi :)
Já použila:
domácí rybízovou marmeládu
 tvaroh
 banány
  (inspirace tu)


Pokud by jste lívance připravovali až ráno...nedočkáte se. Proto doporučuji již den předem vědět, že druhý den budu mít chuť na lívance a smíchat si ovesné vločky s jogurtem. A nechat je přes noc v ledničce...(tento krok je nutný :D Vaše lívance budou více nadýchané..nebudou se rozpadat a tak podobně...) A ráno jen přidáme zbylé ingredience (špaldovou mouku, kypřič, vejce, olej, špetka soli a cukru) Vše smícháme...a necháme chvíli odpočinout..Nyní nás již dělí poslední krok od skvělé snídaně...vydržte už jen smažení :) Dobrou chuť!!

Kefírové...


Recept: 

Těsto
 0,5 l kefíru
 hrnek ovesných vloček
 hrnek pšeničné celozrnné mouky
 půl hrnku hladké mouky
 lžičku jedlé sody/kypřící prášek z vinného kamene
 lžíci oleje nebo kokosový tuk (budou pak chutnat po kokosu)
 dvě lžíce medu
 1 vejce

Zdobení:
rybízová marmeláda
banán
jogurt
skořice

 (inspirace tu)

Jak jinak než začít v podvečer...ano opět je nutné smíchat vločky a kefír..Ráno přidáme zbylé ingredience (mouka, kypřič,olej, med a vejce) Chvilku vyčkáme...aby nechytli šok z té horké pánve..Teď už jen osmažíme a můžeme servírovat!! Dobrou chuť!!!


Co vy a lívance na snídani? Jaké máte nejradši? :)


Vaše
Clara

1 komentář: