Uvědomuji si, že jsem poslední dobou blog dost zanedbávala. Občas něco hodím na insta..ale tím si svoji 3 měsíční (ne to není možné..hrůza...) nečinnost nemůžu omlouvat. Musím se Vám přiznat, vůbec se mi nechtělo psát. Ve foťáku čeká plno receptů na zveřejnění, ale Kláře se nechce psát. Říkala jsem si, že než nějakej nudnej článek (hlavně, že ty předchozí jsou strašně zábavný), radši nic. Konec řečí o tom, co budu psát a nepsat. Hybaj do práce.
Nevím jestli i Vy to tak taky máte, ale recepty na nové dezerty mě napadají hlavně o zkouškovém. Přisuzuji to hlavně své mozkové zatíženosti a tím pádem i potřebě cukru. Mozek totiž potřebuje 120g glukózy na den. Nebo je to tím, že většina mých dezertů obsahuje čokoládu a v ní, jak známo najdeme theobromin, který povzbuzuje centrální nervovou soustavu. Nevím, možná jen hledám výmluvu,proč se neučit...:DD
A takto nějak vznikla moje roláda. Možná potěším ty z Vás, co nemohou lepek. Do těsta se totiž nepřidává vůbec žádná mouka. Inspirací pro těsto mi byl časopis Albert.
Recept na roládu:
Těsto
45- 55 g kakaa holanského typu
3 velká vejce
70 g tmavého cukru
špetka soli
Krém
Tvaroh ve vaničce - 250g
3,5 lžíce cukru
1 lžíce vanilkového extraktu
Jahody - asi 10ks
Snítky bazalky (skořicová,citronová..)
Recipe - Chocolate Roulade:
For cake
55 g unsweetened Dutch-process cocoa powder
3 large whole eggs
70 g dark sugar
pinch of salt
For filling
250g of curd cheese unsalted
3,5 tablespoons sugar
1 tablespoon vanilla extract
Strawberries - about 10p
Springs of basil (cinnamon, lemon..)
Žádné komentáře:
Okomentovat