Food by Clara

čtvrtek 31. března 2016

Pohankové palačinky s marmeládou - BEZ CUKRU // Buckwheat crepes











Ryze pohankové palačinky jsem vždy - po pár nešťastných pokusech- vzdala...neskutečně se lepily. Vydávat je za trhanec nebo smažit v silné vrstvě oleje by asi pomohlo, ale...Heureka jde to!




Překvapilo mne, že takto tenké palačinky lze vytvořit z těsta, které neobsahuje ani trošku pšenice. A navíc - pro ty, kteří nemohou laktózu- jedna vychytávka. Zkoušela jsem mléko zaměnit vodou - a vznikly z toho skvělé palačinky. Jinak v čem je ta fígl? Proč se nelepí? Těsto se nechá tak 30 min odstát....to je všechno ;)
A navíc tu pro vás mám jednoduchou marmeládu bez cukru..další recept z mých hokusů pokusů :P




Recept:
na 5 palačinek / 5 crepes

1 vejce
200 ml mléka (nebo voda) /milk (or water)
     90 g  pohankové mouky /buckwheat flour
špetka soli / pinch of salt


Do misky nalijeme mléko, vhodíme vejce a přisypeme pohankovou mouku a vše důkladně promícháme metličkou. A necháme 30 min. Vydržte, pomůže to, nebudou se lepit!!! Poté už jen osmažit na pánvičce :) 
Určitě vám budou chutnat! 



Pour the milk into the bowl, add the egg and and slowly stir the buckwheat flour into the mixture. Whisk until the mixture wouldn't be smooth. And after wait for 30 min. 
Heat the non-stick pan. And cook.. ;)


Marmeláda/ marmalade:
 SUGAR FREE

mražené ovoce (maliny, jahody, směs ovoce) / frozen fruit
chia semínka / chia seeds
trošku vody / water
med / honey



Ovoce vhodíme do hrnce, přidáme trošku vody a chviličku povaříme až ovoce povolí. Odstavíme z ohně a přidáme chia semínka a med. Alespoň 1 hod. necháme odležet.


Prepare a pot. Add the frozen fruit and 2 tablespoons of water. Cook it until the fruit wouldn't be "jam" consistency. Remove from the fire. Add the chia seeds and honey. Wait for 1 hour or more. 



Užijte si pohodovou snídani :) 
Clara

Žádné komentáře:

Okomentovat